Thursday, November 24, 2011

MASTERCHEFF●•٠·

Assalamualaikum semua...rindu plak kat blog aku ni...aku minta maaf sangat2 pada yg dok tunggu N3 aku ni...*perasan* bukan apa aku skg memang dah stat sibuk kalau ada masa aku up N3...kalau tak dak masa pakai terkubur lah dulu...

sebenarnya mcm2 aku nak story mory kat hampa ni..cuma tangan aku plak tiba2 jem nak taip segala bagai N3 nya...ni kira yg mana dan dulu lah aku story ye adik2...kakak2...abang2..pokcik2..mokcik2...

al-kisahnya bermula mcmni...aku kan makalau masak ja memang tak pernah pakai apron...sbbnya aku rasa mcm rimas ja...apron ni bukan tak dak kat rumah... ada dah berlai2 tapi tak pernahnya pakai...tapi kemarin aku balik ja dari meeting aku singgah sat kat market besar...aku tngk ada la mcm2 lepa dok meniaga...(kat luar kawasan market besar)eemmm..tiba2 terpandang la 1 khemah jualan ni...dia ada jual apron bundle...dan2 rasa2 mcm nak p tngk....sbb utama yg aku bekenan ni...dia ada mcm2 jenis corak dan peten...geram plak aku tngk...semuanya kain cotton...yg ada kat rumah tu..kain cotton juga tapi dibelakang dia ada lapik plastik aku tak berapa bekanan...

kelas(pilih)..punya kelas....eemmm..bekenan la yg ni...jom kita tngk masterchef beraksi...*beraksi la sangat...*

aksi bergambar ja lah...masaknya belum lagi...kah..kah..kah...

cantek kan apron tu...tok sah tngk org dia la...org dia tu tak brapa nak cantek...hehehehhe...

lepas ni maklau masak ja...wajib la pakai apron tu...aku bila ja pakai apron tu dan2 rasa mcm masterchef yg masak la....kah..kah..kah...TAPI rasa masakan tak berapa nak chef sangat la kan...hehehehhe....

hampa tau herga apron tu bopa? herga apron tu selai 2 hengget ja...tu yg aku rembat 2 lai tu...murah giler kan...giler pun tak murah macam tu....

ok2 kalau aku ada masa...aku up N3 lagi kat hampa no...caucincau....

17 ,2788 Yang Dah Komen:

ain said... [Reply]

wah, skali bkat mcam pserte masterchef.. =)

Dalila Hamid said... [Reply]

amboi meriah warna2 apron tu.... hhe

kakcik said... [Reply]

Murahnya... bolehlah beli banyak2 bagi kat kengkawan sama. :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said... [Reply]

lama menghilang...
cantik la apron no 2 tu...linda de apron kat umah, tp bergantung je la kat dapur tu buat perhiasan..:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@kakcik : boleh ja...nanti email alamatnya..hehehhe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said... [Reply]

Ai plak Kalo x pakai apron rasa lain bangat
Sat goreng etc Kena baju plak
Kt sini juai apron2 yg Kawaii gak ngeee

diana said... [Reply]

model nya lebih menonjol dari apron nih...hehehhe

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

kak d...mane menghilang..
wah2..cantik sekali apron ngan chef nye..

Hanis MY said... [Reply]

wow wiii comellll...suka suka... nak finjam buleh?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [Reply]

bolehlah buat GA bagi apron haha..best apa..tiap kali masak teringat ladyzul..

mamaNoriz said... [Reply]

cantik la apron ke 2 tu...

ceria!

ajumohit said... [Reply]

Hihi Ada Gaya la, bleh join tahun depan hihi

qemaishak said... [Reply]

murah & cantik memang berbaloi la ,chef hehe

lieyalatif said... [Reply]

hai salam kenal,

wah ...cantik2...lieya suke yg no 2 tu....cantik corak n kalernye..ish apron mmg memainkan peranan...kalo apron cantik, semangat nak masak mmg berkobar2 gitu heheehehe

Daddylicious said... [Reply]

macam2 kaler ada ....heehee

Papa Mifz said... [Reply]

wah mmg menarik color apron2 tuh..lopas nih masakan akak sure licin sehingga menjilat jari..;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

wahh ada apron.lama adik tak pki apron

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat