Wednesday, February 22, 2012

McD●•٠·

Assalamualaikum semua....

Alkisah nya cerita tengahari tadi...

lepas ja balik dari meeting...aku & best fren aka ofismet aku...kami p la city plaza utk beli barang keperluan mesin faks...keperluan la sgt kan...pd hai nak beli keterehs ja pun...lepas pada tu...aku ajak la p McD..konon-konon nak beli la yg skg kan dok iklan kat tv...
Mc value lunch 12-3ptg...betoi la kot no...

mcm ni la iklan dia kan....aku rembat kat pokcik google

Tapi kan bila saja kami sampai aku duduk betoi-betoi dgn kaunter lepa...sebab aku nak tngk aku nak mkn apa...best fren aku nak mkn apa...

pastu bila dah setuju bab nak mkn apa...bestfren aku pun p la kaunter utk nak oder...tup..tup...ada sorang staff lepa p kalih menu lepa...yg bukan utk Mc value lunch punya....menu yg sedia ada la....bukan utk ofer yg mcm kat atas tu...dan2 bestfren aku kata...hai baru ja nak oder...pasai p kalih yg lain plak...

tau apa budak kaunter tu cakap?benda sama...tak mahai mana...JADI?apa motif dia cakap macam tu?

pala otak hg?aku tngk sah2 utk set Mc Ciken beger Rm8.95(satu set yg biasa)yg hampa ofer tu Rm5.95 kan? tang tu pun dah beza Rm3 kan...awat ingat kami ni budak2 ka?tak tau beza mana murah mana mahai?*tang tax belum kira lg tu*terbold lak...la ni hampa nak meniaga ka tak mau meniaga?aku senang ja...kalau mcm tu cara hampa nak tarik org nak makan makanan hampa baik TAK payah....

aku tak heran takat nak kena tambah lg 3hengget tu...kena plak benda yg kita nak mkn kan...TAPI dah kata ada ofer...pasai tak mau guna menu yg ofer tu?nampak sangat nak menipu kan....

last2 sekali KFC juga yg untung...kami p beli kat sana...padan dgn muka hampa McD,,,ceh padalah McD bukan nak heran pun takat kami 2 tak beli kan...TAPI saja la aku nak lepaskan tekanan kat blog aku ni...Rasa sangat-sangat la puas hati bila dah meluah kat sini....

ok takat ni saja lah aku nak beletiaq...kita jumpa di lain siaran plak ye...

11 ,2788 Yang Dah Komen:

ieda said... [Reply]

aduiii kira sakit ati tul .. dah lah kena tipu , x dpt makan lak .. adehhhh
kalau akak mauu akak sembur budak tuu ha padan mukee huhuhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [Reply]

teruknya budak MCD tu..



sy pi MCD dulu dh lepas pukul 3 tp budak kaunter still bg sy order MC Value Lunch nih sbb mmg dh nmpk sy beratur seblom kol 3 lg

kakcik said... [Reply]

Mintak2 ramai lagi yang terkena lagu tu, tinggaikan ja kaunter dia...

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

bukan nak meniaga namanya tu...

untung la kepsi.. :)

YaYaNsMuM said... [Reply]

memang sakit ati kalo frontliners yg tak tahu respect customers dan tak membantu langsung!berlagak tak bertempat, kan?huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@ieda : D masih boleh sbr lg...TAPI rasanya kalau angin kus..kus..mai...budak tu saheh nahas D kerja kan...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty : yg tu staff yg prihatin...baguih kan...

kalau mcm ni caranya...nak tambah lg 3hengget pun tak pa kan...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@kakcik : mau semua blah mcm tu...baru lepa rasa rugikan...pdn dgn muka lepa....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@♥cmª shIemª♥ : tu la...

ha kan tak pasal2 ja kepci yg untung kan...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@YaYaNsMuM : tu la...meluat tau..tak prihatin langsung...menci aaa...

miya said... [Reply]

apa untungnya staff 2 buat gitu? dia cekau ke rm3 tu? huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat