Thursday, February 17, 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA●•٠·

Aku terpanggil untuk kongsi benda yg aku bc ni kat fb aku...pada hampa semua beringat2 lah...

gambar disambar kat pokcik Go0gle


" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

sumber : Bomba Selangor

27 ,2788 Yang Dah Komen:

Miza Yusof said... [Reply]

macam-macam taktik penjahat/penyagak/pencuri/perompak dan segala macam pen lagilah. semakin seram rasanya nak keluar. semakin tak selamat dunia sekarang -.-

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Miza Yusof : tu la pasai...kakD pun takut jg dgn dunia skg...

sahromnasrudin said... [Reply]

assalamualaikum..trime kasih atas perkongsian ini

misz sheyla said... [Reply]

skang ni orNG x takut sgt.lebih pde 2 die leh buat

neway klik hb akak :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@sahromnasrudin : w'slm...sama2..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@misz sheyla : kan2...mcm2 la skg ni..
ok..tq dear..

ainnoraini said... [Reply]

bahaya sekarang ni kannn...
takutnye kalau bawak kete kat tempat sunyi ni...lagi la suke penyangak mcm tu..

tq ye..sudi kongsi info ni...

man yusoef said... [Reply]

macam2 trick diorg guna skrg kan...riso gak

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@ainnoraini : sama2 dear..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@man yusoef : tu la...

syariza09 said... [Reply]

mmg bahaya....pasni kena lbh hati2

qemaishak said... [Reply]

Terima kasih sudi kongsi..kena lbh berhati2 lagi lps ni..

adam bin ismail said... [Reply]

Great! Good information to share with others,i like it very much,thanks....

http://black-eyed-peas-team.blogspot.com
http://nascar-2011.blogspot.com
http://digital-cameras-stores.blogspot.com
http://computer-desktop.blogspot.com
http://view-cyber-shot.blogspot.com

Arizakiah said... [Reply]

Salam ziarah..
Macam2 helah dibuat....
Kita nak beringat macamana lagi? Takut sungguh.
Nauzubillah...

Miss Yaty said... [Reply]

thanks kakD..yaty akan berjaga-jaga lepas ni..

penah gak baca satu emel mengenai cara cm ni tapi yang tu ketas melekat kat cermin depan..

tak kesah lah depan atau belakang pape pun kena berhati2 jugakkan akak...:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@syariza09 : ya..kena lbh berhati2 dr skg..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@qemaishak : sama2..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@adam bin ismail : sama2...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Arizakiah : kena tambah berhati2 lg...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Miss Yaty : sama2 dear...
penyamun ni mcm2 helah lepa buat...

ya kena berhati2 lebih lg dr skg..

Ogy said... [Reply]

macam2lah skrg ni...ade je idea baru utk membuat jenayah...gerunn...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Ogy : memang kena berhati2 skg ni dear...

MAPPIAU said... [Reply]

uiii macam2 tektik tau kalau dah jahat nih.

anyway thanks kakD sebab share info nih.

saye memang tiap kali nak masuk kete tengok sekeliling dulu then kalau ade kertas kat cermin pastu buat2 jatuh kat bawah(hahaha kantoi dah suke buang sampah merate2 hikhikhik :P) pastu masuk kete kunci

scha_imal87 said... [Reply]

dunia sekarang kak...takut kan..
aka jOm jOint contest..

lumayan taw..

http://schaikmal.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html

sissyira said... [Reply]

salam

semakin seram nak keluar rumah sekarang...

Farrah Hasna said... [Reply]

zaman skang mcm2 taktik..hati2semua!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Farrah Hasna : ya kita semua kena hati2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat