Tuesday, January 10, 2012

CUCI KERETA●•٠·

Assalamualaikum semua...
weyyy...aku nak mengadu hal kat hampa ni boleh dak?boleh la...boleh la....
ceritanya bermula mcm ni...kemarin kan... aku basuh kereta...

luar nampak cantek lo....

kalau ikut keta aku kan... mesti kata :"wah bestnya aku boleh mandi & shampoo2 bagai" TAPI bagi aku plak..rasa mcm tak syok & menyesal la plak aku basuh keta kat situ...aku ingat nak sappot org kita bila buka car wash ni...(lepa baru buka car wash ni 08.01.2012)TAPI tu la...tak brapa nak berkenan la tang lepa buat keja tu...

jom kita zooommeees tngk apa yg lepa buat kat keta aku...

see..see...habuk masih ada lagi kat dasbot kereta aku ni...

yg ni plak kat celah2 kerusi...kalau hampa tak nampak jap aku zooom lg dekat...

ha kan dah nampak..lepa tak vekium kat celah tu...kat bawah handbrek pun lepa tak lap juga...uhuhuhuhu..

Aku basuh kereta luar dalam...kalau ikut pada harga tu tak brapa mahal la..Cuma 8hengget ja...tak mahal pun duit juga kan...aku nak dpt 8hengget tu pun jenuh juga kena kerja laki bini ooo...TAPIßberapa byk tapi daa... lepa buat kerja tak mengikut piawaan yg diluluskan... sbb aku basuh keta ni nak bg bersih luar dan dlm..ni nampak mcm cara aku basuh kat luar ja kan...sedih tau....
Maklum la..aku ni nak basuh keta bukan hari2..kira hari apa dan aku singgah basuh la...(tempat lain..bukan tempat tu..)kalau nak basuh sendiri pakai tak dan la...

Moral of the story... ß moral of the story la sangat kan....
kot mana pun caranya aku kena basuh lain la...*sambil mengelap peluh..sbb nak kena bawa keluar duit lain nak basuh kereta...*lepas ni nak tobat tak mau la...rasa2nya aku tak basuh dah kot kat tempat tu...



P/S : Kan dah lari sorang pelanggan...Lain kali...sebelum bakal tokey2 nak buka car wash ni..pastikan anda & pekerja2 anda dah tau selok belok mcmana nak cuci kereta pelanggan...pastu baru buka car wash ye....tidak pun aku cadangkan hampa(tokey & pekerja car wash) buat lawatan sambil belajar dulu cara2 mcmana nak basuh kereta ok...


Sekian...

13 ,2788 Yang Dah Komen:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said... [Reply]

KakD cuci kat mana
dulu selalu cuci kat jln jln putra depan market koboi tue ok gak

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@☆*♥L@dy @yU♥*☆ : sblm ni dok cuci kat situ la...ni dah ingat dkt dgn rumah pastu bos dia pun melayu..tu yg p try tu...

noor said... [Reply]

kakd nor kan mls nk cuci kete hihihi

mamabusy said... [Reply]

makencik..meh sini aku cuci luar dalam..err rm80 henget boley?...hehe

~ yus ~ said... [Reply]

kita kalau cuci kete kat luar, mmg cuci luar je, nak cuci luar dalam, buat sendiri, malas nak tunggu sebenarnya, nak2 pulak bila nampak hasil mcm ni kan D...huhu

Dalila Hamid said... [Reply]

sllu camtu la.. suami dela sllu dok tgok depa cuci... biar puas pasti...

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

huhu...klu cma,mati idup semula pon xmau jejak situ dah..akak ok lagi..depa buat keja x semegah..

cma anta basuh keta kat kedai TUTTTTT..p singgah market sebelah,mai2 amek keta,cek dlm bekas duit syiling tu,hilang duet rm5..dgn syiling2 skali..punyalah menyumpah!

aishh...mcm mna nk sokong org melayu kita klu jenis manusia cam ni??

dwaty said... [Reply]

tukang cucinya cam budak2 jer... tu yang tak bersih...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [Reply]

kena pi cuci tmpt lain lah jawabnya..tula diaorang ni x tau ka berniaga bnyk persaingan..kalau x bg tip top nyer servis kan org takmo dtg dah

-wos- said... [Reply]

*komen takdak kena mengena dgn entry

weeee
oghang utagha ka nih?
aku mmng teruja lebih kalau jumpak blogger utagha!
hahaha
salam kenai.
tima kasih na sbb follow blog aku.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

bab tak bersih tu yg geram..huhu.saya pun kena gak camni..mereka vacum dpn je blakang tak vacum

syariza09 said... [Reply]

pekerja2 ni kena blajaq lagi cara2 buat keja ngan betoi..x pa, pasni p kedai lain pula

Diela Zaimi said... [Reply]

macam kat sini kan kakD biasanya dia akan tanya nak basuh luar saja or luar dalam...kalo luar saja rm7, kalo luar dalam rm10...biasanya kalo kita pilih luar dalam mmg bersihlah dia cuci...kalo pilih luar saja dia cuma cuci karpet je tp x vakum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat