Monday, January 30, 2012

SENTIMENTEL VELIU●•٠·

Assalamualaikum...

ceh tngk tajuk sentimentel veliu la sangat kan...yg sebenarnya harini memang aku nak hapdet blog aku ni... tiba2 ada plak yg memang dok suruh aku up entry baru...dan2 rasa gediks nak up entry baru ni...

untuk Mama Amana & Arief terima kasih lo...keranamu lah..tanganku dan2 gediks2 nak menari2 kat papankekunci lappy kesayangan ku ini..justeru terhapdet lah blog aku ini...

mukadimah punya la panjang kan...isinya belum ada lg...cepat2 taip laju2...<---konon2 padalah nak tekan satu2 huruf pun jenuh nak membelek..kikikiki...

ok2..sebenarnya aku nak cerita kat hampa...hampa ada dak benda yg hampa sayang(tapi dlm masa yg sama kita patut buang benda tu..) pastu kita rasa nak simpan lg?hampa ada dak?aku adaaa...

ini la benda tu...

pintu ni kan...memang dah lama tau...skg dah nak kena buang lo...aku suka pintu ni sbbnya segala yg berada dipintu tu semuanya asal dari kayu...(seni tu...) tidak mengunakan paku,ensel,selak...tak dak 1 pun besi tau...

tu sbb aku sayang...tapi apakan dayaku utk menahan...pintu tu terpaksa dibuang atas sbb2 ...... huhuhuhu...hampa nak tngk kunci dia...mai aku zomeesss...

tngk antik kan...TAPI dari segi keselamatan memang tak selamat la...

sbb tu la pintu ni kena buang...dan ada sbb2 lain lg...kayu dia pun tahan...aku ingat pintu ni usia dia lebih dari 50tahun dah ooo...masa pintu ni dicabut buang kan...kayu dia masih elok lagi...

aku sangat2 sayang la dgn pintu ni....

10 ,2788 Yang Dah Komen:

ieda said... [Reply]

aah pintu lama nie
payah nak cari skrg ;)

dwaty said... [Reply]

ingatkan apa.... sayang pintu rupanya... buangla kak sebelum terjadi sesuatu yang buat akk benci pintu ni... hehehe

syariza09 said... [Reply]

klasik sungguh pintu ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said... [Reply]

kat umah kakD ker???
safety mmg x oke la ...if org nak rompak just tendang gituew dah blh masuk kan....buat mmg antik sgt

ainnoraini said... [Reply]

serik..dulu rumah pernah pencuri masuk..kunci punya kunci pun dpat dia masuk...kalau setakat pintuk dia terajang jer dah terburaii...

misya said... [Reply]

pintu jenis lama tu

qemaishak said... [Reply]

antik, cam pintu resort ala2 klasik gitu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply]

hehe.. mekacih ye update..eh pintu ne lama betul..dulu umah nenek ila ada lah tapi masa ila umah 2/3 tahun sekarang dah 30 tahun tau..wahhhhhhhhhh mmg sayang nak buang

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

wow..
mmg sentimentel value..

cantik pintu ni..tp klu dah x selamat..ttym la jwbnye.. :)

Myra Jay said... [Reply]

Mmg klau sesuatu benda tu kalau kita dah sayang giler, sayang nak buang kan, tp apakan daya dah sampai masanya kan kak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat