Saturday, October 23, 2010

Tips yg aku buat ●•٠·


STEP 1:
Bila pi ke blog orang jangan segan silu, add orang tu..jadi follower dia..kalau dalam realiti konsepnya macam kita pi rumah orang yang baru kenal, pastu kita nak buat dia sebagai saudara, kita ambik dia jadi keluarga angkat kita.

STEP 2:
Korang jangan setakat jadi follower ja.. korang tinggallah mesej kat shoutbox / cbox dia tu..bagitau kat dia kata korang follow dia pastu nanti ajak la dia pi umah korang pulak...dalam alam realitinya.. umpama macam kita lalu depan rumah jiran baru kita,pastu kita tegur dia..ajak la dia pi rumah kita pulak..

STEP 3:
Kadang-kadang ada sesetengah blogger tak da shout box ni..korang jangan lupa komen kat posting dia..kalau boleh komen sekurang-kurangnya 5 posting..ala macam orang mai umah kita pastu dia komen.."awat meja ang nie cantik sangat ang beli mana","iissshh kek ang nie tawar la kalau aku buat lagi sedap"..mesti kita akan teringat kat dia kan2..

STEP 4:
Ada juga blogger yang tak sudi nak follow blog tu..dia just klik linky widget..ala widget yang tinggal nama korang tu la..kat blog aku ada..kat bawah tu...cara ni pun boleh juga..
dia umpama kita pi rumah orang kita bagi alamat suruh kita pi rumah dia pulak..

P/S : korang ada buat ke?

2 ,2788 Yang Dah Komen:

ZaCKiR AKA ZaCK said... [Reply]

step 1 tu sng sj, step ke 2 tu kalu shoutbox sng lg dr cbox, ke 3 tu bleh2 tp dh rmai sgt rkn2 ni mngkn cuma jln2 n bc sket2, ke 4 tu pon ok la sbb lbh krg jd follower jgk

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said... [Reply]

@ZaCKiR AKA ZaCK tq ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat