Tuesday, June 14, 2011

NAK BUANG WORD VERIFICATION & BUAT KOMEN POP-UP●•٠·

ECEH2.....tak pernah2 nak ajar org tiba2 pulak....ni bukan apa aku cuma kesiankan kat kami2 yg selalu nk kena jwb WORD VERIFICATION setiap kali nak komen N3 kwn2...biasa la blogger tegar ketegaq mcm kami ni kalau baca N3 kwn2 kalau tak komen kira tak sah la..aku buat ni utk misya sbbnya aku selalu gak p blog dia..

ni kakD dah print screen kat hg mcmana nak buat nya...kakD nak ajaq satu2 payah...la ni..hg tiru ja apa yg kakD tanda tu...tiru hat kotak merah tu no...pastu satgi bila dah siap tiru hg jgn lupa plak SAVE SETTINGS yg kat bawah sekali tu no...kalau tak jadi hg bgtau lain no...



p/s : kakD harap2 hang faham la apa yg kakD cuba terangkan ni...

14 ,2788 Yang Dah Komen:

noor said... [Reply]

wah ada tutorial...bgslah kak D nih
sharing is caring kan kak

laskar pelangi said... [Reply]

nice sharing;)

kak!
cam mana nak wat komen tu kena approve dlu bru masuk dalam kotak komen?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@laskar pelangi : ko tngk dak yg comment moderation tu ko tiru ja mcm tu....klik Always pastu jgn lupa save settings ok..

misya said... [Reply]

tq so much kak d,sya dah buat.

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

hehe..teman dah tahu..:):)tq for sharing..

Hanis MY said... [Reply]

baguih la kak D ni i very likeee

ieda said... [Reply]

thanx D .. sib baik dah tukar lama .. memang words nie nyusahkan :))

rATu kEBaYA said... [Reply]

bagus ni.. tulah selalu mesti nak kena WV sebelum publish ada sedikit lecehkan.. hehehe

Mama Gee said... [Reply]

pahammm chekgu... :)

Papa Mifz said... [Reply]

saya mula2 berblog dulu pun buat words verification tuh...then x buat dah..:)

dwaty said... [Reply]

dah pernah buat toturial cam ni... benda cam ni kena share supaya kita pun senang nak komen...

qemaishak said... [Reply]

betul tu kakD kadang2 buka blog yg ada word verification ni susah gak mau komen tambah lak kalau internet lembab..

MAPPIAU said... [Reply]

ooooooo paham bebenor dah cekguD....hiksss

cayalah kakD boleh jadi cekgu okeh hihihi

AzwanRamli said... [Reply]

nice sharing...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat