Wednesday, May 11, 2011

ALAH HAI ANKKU●•٠·

Assalamualaikum....pembuka bicara...
eemmm...benda yg aku nk story mory ni sebenarnya dah byk ari...aku lupa nk cerita...kira arini br aku ingat nk cerita...

Al-kisah bermulanya mcm ni..minggu lepas masa aku p jolok duit kat maybank...masa nk p jolok duit tu aku tak bw la farah ni...bila ja aku selesai menjolok duit ni..aku masuk terus kedlm kereta dgn lajunya...(masa aku jolok duit tu aku hanya bw kad sj..lps jolok tu aku genggam duit tu sampai ke kereta)

bila aja aku masuk dlm kereta aku pun terus bw keluar duit yg aku jolok tu nk simpan kedlm beg duit aku...tibA2 farah terus menyambar bagai petir duit tu....dia ambik ada la 2,3 lai jg la duit not RM50 tu...

aku pun terus sambar balik la duit tu bukan nya apa..dia klu dpt duit maunya suka gigit duit...pastu terus ja dia nangis..konon2 meminta simpati...

last2 aku bg duit sengget kat dia...dia pun seronok dpt duit...dlm seronok2 tu...cer hampa tngk apa dia buat dgn duit ni....



kan dah dia gigit duit tu....

entah masa bilanya dia gigit duit tu...nasib la sengget...mau2 dia gigit RM50 tadi haaaa...mau fening jg dibuatnya...

entah la duit yg digigitnya tu kemana perginya...ditelannya ka... dibuangnya ka... pun aku tak tau.....adoi ank2 zaman skg....dulu suka dpt duit...skg pun suka jg dpt duit...suka gigit....

ank2 hampa ada dak yg spesis mcm farah ni suka gigit duit?mcmana nk atasinya...

26 ,2788 Yang Dah Komen:

MyHeartMySoul said... [Reply]

ank ida pn sam gak.. jgn kata duit.. semua kertas dia nk gigit.. siap cepat dia telan bila kita nk kuarkan..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@MyHeartMySoul : hohohoho..ada jg yg mcm farah ye...

qemaishak said... [Reply]

sama je kak tapi ammar sekarang tak gigit tapi dia gumpal-gumpal pastu lambung huhu

MummyEcha said... [Reply]

dulu2 ank dara saya suka gak gigit2 tp skrg macam dah tau kot duit tu ada harga sbb asal nampak mamak eskrem lalu kat umah terus minta duit......

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@qemaishak : mcm tu pun ada jg....heheheh..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@MummyEcha : eemm..dia dah besar dah..lega la sikit...

YanaMIB said... [Reply]

ank sy suka amek duit letak dlm tabung..*oke tipu* =P

doakn sy cpt dpt anak ye kak ^_^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@YanaMIB : ye la....akak doakan moga2 kamu cepat2 dpt ank....insyaallah...

Diela Zaimi said... [Reply]

senang je nak atasi tu kakD...jangan bagi duit kat die...hehehe...

Maya Mayana said... [Reply]

anak saya mintak duit bila nk beli ABC hehe...yg adik tu bukan setakat duit semua benda dia nk kunyah dan kutip...:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Diela Zaimi : ha pandai ko ye....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Maya Mayana : ooo..pandai nk beli ABC ye...
yg adik boleh kwn dgn farah lah ye...

Papa Mifz said... [Reply]

wah kalo not 50 or 100 ke mcm x laku je kan kalo nak shopping2 ke....huhu...Mifz sok dah tumbuh gigi xtau la dia suka gigit apo lak..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Papa Mifz : ha tu la....
nanti kena jaga la...

ct N honey said... [Reply]

anak zaman sekarang mmg tahu pasal duit.klu beri duit syiling tak nak,nak duit kertas aje...Betul ke anak bongsu kurang Bijak?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@ct N honey : YG TU SALAH SATUNYA...memang btoi bg duit syiling tak mo...pandai...

noor said... [Reply]

kakD umah baru...cute lawo nor suka
lama xkesini rindu sama kamoooo

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@noor: hehehhehehe..terima kasih....
i miss u 2 dear....

~ yus ~ said... [Reply]

hihi...farah suka gigit duit ya? tak pernah ada masalah serupalah kak...tak tahu nak beri idea apa? Beri aje dia apa2 makanan kot, biar mulut dia sentiasa ada isi...:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@~ yus ~ :ha...kan bg dia mkn selalu biaq penuh dlm mulut tak gaduh dok gigit duit dah kan...hehehehhe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

hihi..cam kena gigit tikus!

mana serpihan tu?tertelan ke????adoii

z a z a said... [Reply]

itu le.. sp suh bg anak main duit :P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) : tu la kan...entah kat mana la serpihan tu..tertelan ka terjatuh ka pun tak tau la...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@z a z a : ank2 mcm ni la...klu tak bg nangis...

NM02 said... [Reply]

uissshhhh... suker gigit duit? bahaya ni. kalu tergeget not 100... mmg geget jari la kekdahnya.. hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@NM02: ha tu la..nasib la dia gigit duit sengget ja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat