Tuesday, May 10, 2011

PUNTIANAK HARUM SUNDAL MALAM●•٠·

Assalamualaikum semua.....hampa semua dah mkn ka?aku dah..kenyang...
ok mai sini aku nk story mory...tngk tajuk dah fikir agak2 aku nk cerita pasal hantu kan..kan..kan...sila kembang kuncup hidung tanda setuju....

bukan la...aku nk cerita pasal pelembut pakaian yg aku gunakan...nk dijadikan cerita...semlm aku basuh kain..pastu mcm biasa la bila dah basuh kain bj wajib boh pelembut pakaian ni...pelembut pakaian yg aku boh tu ini dia....

perghhh...wangi wei...cer hampa cuba klu tak caya....
ceh..aku siap buat promot lg...pihak downy sila bg tips kat aku...

pastu aku pun terus sidai kain bj yg telah aku basuh tu...aku sidai kat bilik air...pastu tokwan aku p mandi..selama ni dia tak pernah perasan kot yg aku dok boh pelembut pakaian ni...kot semlm bau kuat sungguh kot...entah la...

tiba2 dia leh kata...pasai pa dlm bilik air kita ni bau wangiiiii....sangattttt....ada apa2 ka?cuba hampa p dok kat bilik air tngk n bau...aku pun terus la p...aku rasa mcm tak da apa pun...yg aku berbau tu...cuma wangian pelembut pakaian yg aku boh kat kain bj tu ada la....

aku : tak dak apa2 pun tok wan?
tokwan : tadi masa aku mandi ada berbau wangi sangat...
aku : aku pun terus ambik pelembut pakaian bg dia chum(ambik bau)...
tokwan : ha bau mcm ni la...
aku : hehehehehehe...ceq boh kat bj bg wangi....tu yg 1 bilik air bau benda ni....
tokwan : ha aku ingat kan apa tadi.....*takut jg org tua ni ye...*hehehhehehe....

tokwan aku ni...kain bj dia..dia basuh sendiri...katanya klu aku boh dlm mesin..bj dia tak cuci....

kan skg dah rugi...tak mau lg bg aku basuh...klu tak semua kain bj dia bau wangi...hehehhehehe....skg tokwan nak dak ceq basuh bj tok wan?ha tngh ofer ni...klu tak.. rugi....

dia tetap dgn pendirian dia jg...basuh bj dgn mesin basuh tu tak cuci....adusss..pening aku dgn tokwan aku ni...ingat dia basuh bj dia tu cuci sgt ka?hehehehehe...

31 ,2788 Yang Dah Komen:

Anis Nasri said... [Reply]

hehehe.. org tua katakan..
bg depa biaq depa basuh ngn tgn sendiri baru bersih.
klo guna mesin dia putaq ja lebih xdak gonyoh2 kt tpt kotoq pun.

man yusoef said... [Reply]

atuk sy dulu pon suke basuh pakai tangan jek...tp sejak dah tangan sakit tu..baru nak suruh org lain basuhkan baju dia..hehe

atuk tu nenek. cuma ktorg panggil atuk =.=

safiyyah osman said... [Reply]

wangi ka kak?nak try la nanti...

Mama Gee said... [Reply]

selalu nk beli...tp takut tertipu...iklan je kata wangi tp tak wangi...

nampaknya pasni lh beli lah..sbb kak d kata betul wangi...heee

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Anis Nasri : tu la pasai dia nk basuh sendiri...maybe puas hati kot...

qemaishak said... [Reply]

Memang guna downy pun hehe
yang color purple pun wangi kakD, cubalah..

Xyah pakai minyak wangi dah pun..

syariza09 said... [Reply]

lawak la tokwan kakD, baguih sungguh basuh baju sendiri. kita yg muda ni pon, kalo leh smua nk boh dlm mesin. senang keja. Tu pon kalau ada mesin lipat kain, lagi laaaaa sronok =)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@man yusoef : tak kisah la kita panggil apa...janji bahagia...

kakD panggil tokwan ni utk laki2
tok utk pompuan...

lain2 negeri lain2 pangilannya...betoi dak?

Hanis MY said... [Reply]

comey aje atuk kdk D ni...ala kak D anek la baju dia basuh senyap2 hehe..pastu bg yg dah siap lipat ehehe pandai pulak ajar huhu..ampunnn

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@safiyyah osman : memang wangi dear...
dulu kakD pakai downy yg botol kala biru tudung kala pink..skg dah tukar..pakai yg ni plak...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Mama Gee : ha boleh ja beli..memang wangi pun...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@qemaishak : oo..yg tu pun wangi jg ye..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@syariza09 : btoi2 klu ada mesin lipat kain pun kakD nk beli..sbb skg ni memang mls nk lipat kain....hehehe..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Hanis MY : kakD penah buat..tapi tak dan nk lipat...dia p ambik balik kat penyidai bj...pastu basuh lain...

tau dia kata apa?buat pa yg p basuh bj dgn mesin tu...tak cuci tau dak....

Ati Masrif said... [Reply]

wangi ka..

leh nak cuba beli nx month :)

~ yus ~ said... [Reply]

tak pernah lagi cuba downy. Biasa guna softlan je...

pas ni nak cubalah..:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Ati Masrif : memang wangi..kira klu kita pkai bj tak payah sembur perfium dah la...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@~ yus ~ : dulu mak kakD pun pkai softlan...sekali dia pernah bau...emmm terus tukar pkai downy yg merah ni...

NM02 said... [Reply]

mmg wanggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@NM02: kan..kan..kan..kan...sesiapa dah menggunakannya memang berpuas hati...

MummyEcha said... [Reply]

selalu guna soflan jer...kak D kalu mlm2 bau wangi bukan tokwan K.D jer takut..Saya pun meremang bulu roma gak hehehehe....ingat dulu arwah tok nek saya...cuci ngan tangan sepasai la .bila nak jemur ja ..ngan penyidai2 tu dia basuh dulu..pastu baru sidai...punya jaga kebersihan sungguh....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@MummyEcha : tu la...org dulu2 sama kot lepa memang suka basuh dgn tangan...

Melur Jelita said... [Reply]

Salam kenal, rupanya dah polo lama dah...ingatkan belum polo..suka blog ini, simple dan pink

Isteri Encek Bard said... [Reply]

sue pun apkai kak, memang wangi sangat

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Isteri Encek Bard : tu la kan..tak rugi kita membelinya...

Diela Zaimi said... [Reply]

mmg wangi kakD...tapi skrg sy dah tukar ke kaler purple...laaaaaaaagi wangi...hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Diela Zaimi : ooo..ya ka?nk kena cuba try test la ni....

noor said... [Reply]

nor pun suka kakD memang wangi betui arrr

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@noor: kan2...memang wangi....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

wahh tak pernah lg guna bau yg tu.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) : cer cuba..cer cuba...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat