Sunday, July 10, 2011

"BU" NAKNAK●•٠·

Assalamualaikum...hampa semua sihat?aku? Alhamdulillah..sihat2 aja...aku kembali bersiaran seperti biasa...NI PUN KENA TAIP LAJU2 OK...tak tahu nak stat story mory yg mana dulu...kalau ikut memang byk aku nak story mory ni..TAPI apakan daya...masa tak mengizinkannya....aku hapdet yg penting dulu lah ye..

al-kisah bermula begini....
bila kita tanya dia mana ibu dia boleh ja tunjuk aku..cumanya dia tak boleh nak panggil aku ibu...sebenarnya...2 hari lepas aku TERsangat2 lah gumbira kerana ank aku FARAH NAJWA dah boleh memanggil aku IBU walaupun cuma dia memanggil dgn cara dia..."BU"

aku tak tau nak gambarkan mcmana Perasaan aku masa tu...betapa gumbiranya aku...sampai lompat bintang..*aku bohong ja...*sblm ni dia cuma boleh panggil "abah" saja pada abah dia...kat aku dia tak tau nak sebut...kdg2 dia sebut "ma" TAPI aku tak mau dia panggil "ma" aku lebih suka dia panggil "IBU" bila dipanggil ibu terasa lemmbuut gitu....cewaahh...

akhirnya....dpt juga aku mendengar dia memanggil aku "BU" tu pun dia naknak apa tah dia kata kat aku "BU NAKNAK..." lepas pada tu keja suruh dia ulang2 ja panggil aku "ibu"....hehehhehe...

umur 1tahun 8bulan baru boleh panggil aku "bu"

ni pun gigi dia tak penuh lg perasan baru ada 14 batang...TAPI kawan yg tua sebulan(amsyar ank besfren aku) dari dia gigi dah penuh dah...pasal lambat ha?ank hampa umur bopa gigi dah tumbuh semua?& anak2 hampa umur bopa boleh panggil hampa dgn panggilan ibu,mama,mak,mummy dan sewaktu dgnnya?kesian kat aku kan...ank lambat panggil aku "ibu" tu pun nak story mory kat hampa kan....biasa la...aku kan exsaited...


13 ,2788 Yang Dah Komen:

~ yus ~ said... [Reply]

D, kalau nak suruh anak panggil kita 'ibu' memang lambatlah...

anak2 yus kan panggil yus ibu, mmg semua lambat. Semua mula dengan abah...

tapi betul mmg seronok dan terover excited bila pertama kali dengar sebutan ibu dari mulut anak tu kan..:)


Pos Terkini ~yus~ Jangan di basuh baju itu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said... [Reply]

x per kakD sekurang2 nyer dia mahu juga bercakap even lambat sket...wah curlasttt watermark KD itew..lip and luv pink...wink :))

cucu umie said... [Reply]

yang penting adik tu dh boleh panggil ibukan..tidak kisah lambt @ cept..kalo rajin latih..incya-ALlah okay jer

Papa Mifz said... [Reply]

oh dah pandai panggil BU yer....happy la kak yer....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

relaks la kak D,tiap anak tak sama.tp anak2 saya panggil ummi tu lmbt pandai biasanya ayah je mereka pggil,klu ummi mereka pggl mi je.anak2 saya biasanya pelat,so mmg lmbat la ckp mcm anak org lain.hehe

sha a.s said... [Reply]

alahaiiii..comel sungguh dia....besar nnt konfem lawa ni!

rafidah aka linda said... [Reply]

Ladyzul, setiap anak lain lain kebolehan dan kepandaian. tak ada tercepat atau terlewat. :) go Najwa !

gadisBunga said... [Reply]

yey..dah pandai cakap. sepatah pun takpe. sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

tak lama lagi mesti dia boleh buat speech! hihi~

MAPPIAU said... [Reply]

ok la tuh share kat sini kakD, sekurangnye nanti bile perubahan hormon dalam badan dah makin meningkat, kat belog ni la kite singkap semua kenangan2 yang kite share kat sini tu kan kan hehehe

misya said... [Reply]

wah dah pandai panggil ibu yer,

syariza09 said... [Reply]

mesti sejuk ja dengaq tu...x igt pula ank gg penuh umoq brp

♥cmª shIemª♥ said... [Reply]

samelah..ank cma 1 thn bru nk panggil...tp die panggil mi (ummie) mmg rasa nk lompat bulan pon ado..

Myra Jay said... [Reply]

Mmg bahagia kalau anak dah leh panggil Ibu..
Rasa di awang2an...
Walau MJ blom punya anak, tapi dapat jugak rasa ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat