Sunday, July 31, 2011

LADANG ANGGUR | TASIK BERIS●•٠·

bek2 kenyang sudah...skg baru la boleh bersambung cerita ceriti ye..Lepas saja bekelah@Lata Mengkuang kami semua terus bergegas ke Ladang Anggur Tasik Beris luas gak tempat dia...best gitu..walaupun masa tu cuaca agak panas...bila dpt tngk buah yg sedap di"NGAP" rasanya mcm dunia ana yang punya lah....jom kita layan gambo2nya....

ni anggur hijau ye ank2...

ini plak anggur hitam gituuu...

buah dia comel2 ja...tak la besar mana....kalau ada sapa2 nak masuk tngk akan dikenakan tiket utk dewasa RM3.00 utk kanak2 RM 1.50...tak la berapa mahalnya...kalau dibandingkan dgn betapa payah utk menanam pokok anggur utk menengok FREE gitu...


Bila dah nama pun cuaca panas harus & wajib utk membeli air buah anggur itu...aku dgn tamaknya menyuruh adik2 ku membeli ke22 jenis air itu...sbbnya nak rasa mana yg best yg kala unggu ka hijau?hampa rasa2 lah kan...agak2 p la...ayaq yg kala apa yg paling sedap gitu.....cer teka...cer teka....

eemmm...lambat la nak tunggu hampa teka...aku bgtau ja lah...ayaq kala hijau yg sedap...yg kala unggu tu tak berapa sedap...cer hampa tngk ayaq yg mana yg tinggai sikit?tapi tu la...masa nak beli tu...aku tak nampak dah yg mana tinggai sikit...kira nak juga beli 22 jenis ayaq tu...aku kan ada sifat2 tamak...kikikikiii...

ni plak tempat utk rehat kan diri...bila dah penat berjalan dlm ladang tu...

kat gambar tu hampa nampak dak ada pintu...tu la pintu masuk utk kita keladang...aku bgtau pada sapa2 yg tak perasan la kan...buat2 blur gitu....

kesiankan...panas2 pun harus bergambar juga....sbbnya dah kena paksa oleh ibulong...

Haziq siap buat pEAcE lagi....cayalah Haziq.... lepas pada ni kami semua begerak plak ke Kolam ikan yg dikelolakan oleh En.kamal tungguuu sambungannya yee......

sebelum balik beli juga buah anggur kegemaran haziq & incek su0miku ini...sekarang dah mahal tau sebungkus lima belas hengget(200gram) oooo...dulu masa kwn aku p dia kata sebungkus baru sepoloh hengget ja....

4 ,2788 Yang Dah Komen:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [Reply]

santek juga foto yg akak hambek..terang dan jelas..pakai kamera yg besor gedabak tu ke?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said... [Reply]

wah ala2 berbudo gari kat nihon nie
hary itew balek cuti mesia plan nk terjah cini but terpaksa cancel sebab sang somi ckp mesti anggur dia x semanis anggur jepun...but ai x sure kena rasa baru leh comment...x gitew???

syariza09 said... [Reply]

laaa...igtkan kaler pepel tu yg sedap sbb slalo kalo beli kordial, mesti cober botol tu tunjuk buah pepel. Tapi yg ni ijau plak sedap yerrr

ct N honey said... [Reply]

tak pernah lagi rasa anggur malaysia ni sdp ke rasanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat