Friday, November 26, 2010

Ada juga orang mcm ni ye...●•٠·

salam...aku sebenarnya nk setori mori mlm tu... tapi mlm tu mood aku tak brapa nk elok jd ari ni la br rasa nk buat N3 ni...menda ni berlaku mlm kemarin..

cerita bermula gini..aku dah 1 ari tak mkn nasi..tiba2 mlm tu aku tringin lak nk mkn nasi goreng kampung kat 1 gerai tu..aku pun suruh la my hubby gi beli...tunggu punya tunggu last2 dapat la aku nk mkn nasi greng tu....

tiba2 sebelum sampai umah dlm perjalanan nk blik la...my hubby ada bgtau yg nasi tu sebenarnya nasi goreng biasa...bkn nasi goreng kampung yg aku idam2 kan tu...aku pun dgn muka sedey..bertanya pd my hubby"kan dah kata tadi suh bli nasi goreng kampung..knapa bli nasi goreng biasa..

"my hubby kata.."la....akak dah buat nasi goreng biasa...akak dgr mcm oder nasi goreng biasa.."nasib la my hubby tak byk kore...klu aku mau ja suh dia buat lain...bkn salah aku pun...yg salah dgr tu dia...tapi tu la kan....my hubby ni org nya tak byk ckp dah org kt yg tu...yg tu la...pas tu trus my hubby byr je..

tapi dari cara my hubby cerita seolah2 akak tu yg sebenarnya dia nk wat sekali gus kot...sbb sebelum my hubby oder.. ada org lain pun oder nasi goreng gak.. cuma my hubby oder nasi goreng kampung...tapi yg org lain oder nasi goreng biasa...

dgn sewenang2nya dia trus membuat keputusan tambah lg nasi jd kan 1 oder la kot...senang ja kan...ada juga tauke gerai ni bleh2 sewenang2nya buat keputusan sendiri ye....

yg nk mkn kita..adus...tu yg potong mood aku...lps ni minta mahap la ye..aku mungkin tak kan p dah gerai dia....walau pun masakan dia sesedap mana sekali pun....

korang nk tngk ye nasi goreng tu......

 last2.. skali my hubby yg perabeh nasi ni....

moral of the story : pada yg bakal2 berkelar tauke & tauke2 yg sediada ni.. tlg la ingat pelanggan tu la punca rezeki korang...tapi klu korang suka suki wat keputusan...kan dah.. lari sorang pelanggan.....

5 ,2788 Yang Dah Komen:

♥..cik_mas..♥ said... [Reply]

nape smpai mcm 2 tokey gerai 2 kan...em...mslh2... sbr ye kak.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said... [Reply]

@♥..cik_mas..♥ : tu la pasal..ada jg org perangai mcm ni....potong btoi..

mizz^lady^muack said... [Reply]

ala..cian akak...kalu sy..sy x amik....suoh gaks buat len....salah dye....huh...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said... [Reply]

@mizz^lady^muack:tu la klu akak memang nk suh wat blik pun..tapi my hubby ni org yg tak suka susahkan org lain..biaq isteri dia majuk tak pa lg..huhuhuhu...

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply]

kalau hubby sy.. jgn harap dia akan amik.. dia still akan suruh buat mcm dia order. My hubby memang cerewet skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ·٠•●★MY BLOG MY STORY★●•٠·˙™
Design with love by CikBulat